Kan folk se om jeg har skjermbilde sitt profilbilde på Facebook?

La oss innrømme det, vi er sosiale dyr. Det er bare en ubetydelig få som ikke er på Facebook eller i forskjellige andre former for sosiale medier. Men like gøy disse sosiale medier-plattformene er, fortsetter emnet for personvern å sveve.




Så imellom dilemmaet til deling og beskyttelse, oppstår det et spørsmål - kan folk vite om jeg skjermbilde Facebook-profilbildene deres?

Hvis du er den tar skjermdumpene, så er svaret rungendeNei.Facebook informerer ikke personen om du tar et skjermbilde av profilbildet hans. I motsetning til Snapchat, er den eneste varslingen du får fra telefonen din at du har tatt et skjermbilde.

Se mer: Kan jeg se hvem som så på Facebook-profilen min?

Det samme kan sies om Facebook Messenger også. Uansett om det er en prat med en venn eller en komplett fremmed, vil skjermdumpfunksjonaliteten fungere mer eller mindre som i en hvilken som helst annen app - bare telefonen som informerer deg om skjermdumpene.

Men da, hvis du er en som er oppriktig opptatt av din bilder som flyter rundt i sosiale medier, det er egentlig ikke mye du kan gjøre. Bortsett fra, selvfølgelig, aldri publisere et bilde eller begrense publikum til vennene dine.

Sjekk ut disse kule Facebook-funksjoner som du ikke kjente



Skjermbilde Alternativer

Facebook har en robust innebygd Dele alternativ som du kan bruke hvis du ikke er komfortabel med å ta skjermbilder. Alt du trenger å gjøre er å trykke på delingsknappen og sende den til vennen din som allerede er på Facebook.

Hvis det ikke er tilfelle, kan du trykke på trepunktsmenyen og velge Del eksternt alternativet, som bruker mange tredjepartsalternativer som Whatsapp, Messages, Instagram, etc.





Hva holder fremtiden?

Gitt at det er det nesten 1,94 milliarder aktive Facebook-brukere på en måned, er det på høy tid at Facebook introduserer en strammere kontroll over hvem som kan lagre eller laste ned profilbildene dine. Og det har tatt merke, ser det ut til. I det siste har noen brukere det rapporterte å se a profilbilde vakt på Facebook-appen for Android.

Dette profilbilde vakt viser vannmerke-lignende linjer ved nedlasting og begrenser skjermdumpoperasjonen til den tiden du er i profilbildet.

Tilsvarende vil alternativet for å dele eller lagre ikke være der for de beskyttede profilbildene. Når du snakker om skrivebordsversjonen, vil du ikke lenger kunne lagre bildet som en bildefil. I stedet blir den lastet ned som en HTML-fil, som er tilfelle på de fleste av nettstedene.

Men som tilfellet er med de fleste eksperimentelle funksjoner, vil det ta ganske lang tid før den er feilfri.

Poenget er at Facebook ikke sender varsler når du tar skjermbilder, men likevel er det en etisk måte å bruke delingsfunksjonene. Og hvis du vil ta det litt høyere, ta samtykke fra personen før du trykker på nedlastingsknappen. Men så, som de sier, en gang du del noe på Facebook, det tilsvarer å rope ut det samme for hele verden.