Tillatelser for deling av Google Drive forklart: En detaljert guide

Google Drive, the skylagringstjeneste, er ganske et eksepsjonelt verktøy. Den lar deg lagre forskjellige typer filer i skyen, og også dele disse filene og mappene med andre. Det betyr at du enkelt kan samarbeide med andre ved å bruke Drive.




Drive huser imidlertid forskjellige typer filer som Dokumenter, Skjemaer, Regneark osv., Og måten vi deler disse filene på, varierer også. For eksempel vil man gi redigeringstillatelser av en fil til en venn, men du skulle tenke deg om to ganger før du ga den til en ukjent person.

For å gjøre delingsprosessen litt enklere for deg, presenterer vi her en detaljert guide om delingsprosess for Google Drive og dens tillatelser. La oss sjekke det ut.







Typer av deling av filer og mapper i Google Drive

Det er tre måter å dele filer og mapper på Drive.

1. Del med kontakter

Hvis personen er i ditt Google-kontakter, kan du ganske enkelt oppgi navnet deres i det tilgjengelige alternativet, og de vil bli varslet via e-post. Metoden fungerer også for ikke-Google-kontakter hvis de er i kontaktlisten din.

2. Del via Link

Noen ganger ønsker vi å dele en fil med en person som ikke er i kontaktlisten vår, for eksempel den nye klienten. I slike situasjoner kan du generere lenken og deretter dele den med andre. Alle med lenken kan ha tilgang til den delte filen.

3. Publiser filer til Internett

Filer fra verktøy som Google Docs, Sheets, Slides & Forms kan være innebygd i nettstedene for alle å se. Det er den tredje typen deling tillatt av Google Drive som går under navnet Public på nettet.

Merk: Alle metodene kan brukes til å dele filer med ikke-Google-kontoer.



Type tillatelser

Det er tre typer tillatelser som tilbys av Drive.

1. Kan redigere

Denne tillatelsen er som standard angitt når du deler filer med kontaktene dine ved å bruke den første metoden som er nevnt over. Med denne tillatelsen kan andre som har tilgang til filene redigere dem, dvs. foreta endringer i dem. En veldig viktig ting å merke seg at de også kan dele filen med andre.

Når det gjelder mapper, finner du & lsquo; Kan organisere, legge til og redigere & rsquo; tillatelse. Det vil si at andre kan utføre alle redigerings- og organisasjonsoppgaver på filene som er tilstede i mappen, for eksempel legge til, redigere, slette og flytte filer.

Merk: Når den deles med kontakter som ikke er fra Google, er standardtillatelsen satt til Vis bare.

Bruk denne tillatelsen når du vil samarbeide med andre, og når du stoler på menneskene du deler filene med. For eksempel, hvis du jobber med et college-prosjekt med vennene dine.

Også på Guiding Tech
Google Drive vs Amazon Drive: Sammenligning i dybden
Les mer

2. Kan vise

Som åpenbart, med denne tillatelsen, har andre ikke rett til å redigere en hvilken som helst individuell fil. De kan bare åpne og vise filene i mappen og ikke gjøre noen endringer i dem. De kan heller ikke dele filene med andre.

Bruk dette når du bare vil at andre skal se dataene. For eksempel kan den brukes til dele en mappe har bilder i seg. På den måten kan andre enkelt se bildene uten å slette eller endre dem på noen måte.

Merk: Når du deler mapper med visningen eller redigerer rettighetene, gjelder det samme for alle filene i den. Men hvis du vil, kan du endre tillatelsene for individuelle filer.

3. Kan kommentere

Denne tillatelsen er bare tilgjengelig for filer, og er en endret versjon av Can View-tillatelsen, ettersom den lar andre legge til kommentarer og forslag. De kan imidlertid ikke redigere filen eller dele den med andre. Du kan si at den har flere rettigheter enn Can View, men mindre enn Can Edit.





Hvordan dele Google Drive-filer på datamaskin- og mobilapper

La oss begynne med skrivebordet først.

Datamaskin

Trinnene varierer for forskjellige typer deling.

Del med kontakter

Åpne Disk og høyreklikk på filen du vil dele på skrivebordet. Velg deretter Del fra menyen.

I popup-boksen skriver du inn initialene til kontakten du vil dele filen med. Google vil automatisk vise de lignende kontaktene. Velg den. Du finner tillatelsesboksen rett ved siden av e-postboksen. Klikk på den for å velge den nødvendige tillatelsen.

Generer delbar kobling

For å generere en delbar kobling, er det to metoder.

I den første metoden klikker du på alternativet Få delbar kobling i popup-boksen ovenfor.

På neste skjermbilde vil du se lenken med muligheten til å stille tillatelse. Kopier lenken og lim den inn der det er nødvendig. Klikk på tillatelsesboksen for å endre tillatelsen.

I den andre metoden høyreklikker du på filen i Disken og velger Få delbar kobling. En boks åpnes. Klikk på Delingsinnstillinger for å endre tillatelsene.

Gjør filer offentlige

Følg en av de to metodene som er nevnt ovenfor for å bygge inn filer, for å generere en delbar kobling. I delen med andre klikker du på tillatelsesboksen og velger Mer.

Velg Offentlig på nettet på neste skjermbilde.

Mobilapper

Slik deler du filer på Android og iPhone.

Del med kontakter

Trinn 1: Åpne filen du vil dele, og trykk på trepunktsikonet øverst til høyre hjørne. Velg Del og eksport fra menyen.

Steg 2: Trykk på Del og skriv navnet på kontakten. Trykk deretter på send-knappen øverst.

Også på Guiding Tech
# Slik gjør du / Guides
Klikk her for å se vår artikkelside

Få delbar kobling

For å generere en delbar kobling, følg trinn 1 og velg deretter Koblingsdeling fra menyen. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Når du har lenken, lim den inn der du trenger, for eksempel WhatsApp. Følg trinn 1 for å kopiere lenken i fremtiden og velg Kopier kobling fra menyen.

Alternativt kan du trykke på trepunktsikonet som er til stede under filnavnet på startskjermen til appen og velge ønsket alternativ.





Endre og oppheve delingstillatelser

Når du har delt filene eller mappene med andre, betyr det ikke at du ikke kan gjøre det endre tillatelse.

Slik gjør du det.

Datamaskin

Trinn 1: Høyreklikk på den delte filen eller mappen og velg Del fra menyen.

Steg 2: For å slå av koblingsdeling eller endre tillatelse, klikker du på 'Alle med lenken' -boksen. Nå kan du enten endre tillatelsen eller slå av deling av lenker.

Trinn 3: For å oppheve tillatelse for en person, klikker du på Avansert i popup-boksen ovenfor.

Trinn 4: Bruk alternativene som er tilgjengelige for å oppheve eller endre tillatelsen.

Mobilapper

Trinn 1: Åpne den delte filen og trykk på tre-prikk-ikonet øverst. Velg Del og eksport fra menyen.

Steg 2: Hvis du vil slå av koblingsdeling, tapper du på vekselen ved siden av Koblingsdeling. For å se hvem som har tilgang til filer og for å endre tillatelsen, trykk på Del.

Trinn 3: Trykk på ikonene som er tilgjengelige under 'Hvem har tilgang' nederst.





Gir deling av en fil eller mappe tilgang til alle andre filer og mapper

Nei. Andre har bare tilgang til filen eller mappen du deler. I tilfelle en mappe, vil alle filene inni den også deles.





Identifiser delte filer

Selv om det ikke er noen dedikert skjerm for å vise alle filene du har delt med andre, kan du identifisere slike filer ved det delte ikonet som er synlig ved siden av dem.





Finn filer som er delt med meg

Heldigvis får du et dedikert sted å vise alle filene som er delt med deg. På skrivebordet klikker du på alternativet Delt med meg på venstre side.

Trykk på Del-ikonet nederst på mobilapper.

Også på Guiding Tech
Google Drive Storage Guide: Hva teller og hva som ikke gjør
Les mer




Rett tillatelse

Ved å kombinere forskjellige delingsinnstillinger og tillatelser, kan du bruke Google Drive på flere måter. Vær imidlertid forsiktig mens du gir tillatelser og delingsrettigheter, da alle kan misbruke data. For å gjenta, kan alle med redigeringstillatelse dele filene med andre. Så begrens det bare til pålitelige mennesker.

Neste: Lurer du på hva du skal bruke til lagring av bilder - Google Disk eller bilder? Finn svaret i sammenligningsinnlegget.