Hvordan slette Google-kontodata automatisk eller manuelt

Google-produkter er fantastiske å bruke. Imidlertid registrerer selskapet nesten alt om deg, helt nede fra søket, reisemål, å kjøpe kvitteringer. Selv om alle disse dataene vanligvis brukes til å gi en bedre opplevelse når du bruker visse Gooogle-apper (for eksempel Google Nyheter), kan hele saken krype ut hvem som helst.







Men du har et valg når det gjelder å la Google holde dataene rundt eller ikke. Aktiviteten din på tvers av alle apper akkumuleres til en gigantisk haug i Google-kontoen din. Og det er opp til deg å bestemme hvordan du vil gjøre for å rydde opp i ting - enten automatisk eller manuelt.

Også på Guiding Tech



Slik fjerner du tilkoblede apper fullstendig fra Google Drive
Les mer




Slette data

Forutsatt at du er logget på en Google-konto, blir all aktivitet du utfører ved å bruke Googles produkter og tjenester logget på nettet. Hvis du fjerner lokale data tilknyttet en app (for eksempel å slette nettleserbufferen din på Chrome), slettes imidlertid ikke dataene som er lagret i Google-kontoen din. I stedet må du fjerne det separat.



Heldigvis implementerte Google nylig muligheten til å slette mesteparten av dataene dine automatisk. La oss sjekke ut hvordan du kan konfigurere Google-kontoen din for å gjøre det, og deretter følge opp med midler for å slette dataene dine manuelt.

Automatisk

Størstedelen av dataene dine blir registrert under Web- og appaktivitetsdelen av Google-kontoen din, som inkluderer spørsmål utført ved hjelp av Google Søk, Kart eller Nyheter, til aktiviteter utført på apper som Google Lens eller assistent. Du kan spesifisere Google-kontoen din for å fjerne disse dataene automatisk. Dette vil imidlertid bety en mindre personlig opplevelse når du bruker Google-produkter i fremtiden.

Trinn 1: Besøk delen Web- og appaktivitet på Google-kontoen din.

Vis nett- og appaktivitet

Steg 2: Klikk på knappen merket Velg å slette automatisk.




Trinn 3: En pop-up-boks viser tre forskjellige alternativer, med Keep Till I Delete Manuelt aktivert som standard.

Velg alternativet Behold i 18 måneder eller Behold i tre måneder, det som sletter data som er eldre enn 18 måneder og 3 måneder. Dessverre kan du ikke konfigurere Google-kontoen din slik at den fjerner data som er mindre enn tre måneder automatisk.




Trinn 4: Klikk på Bekreft på følgende skjermbilde. Avhengig av alternativet du valgte, blir data over 18 måneder eller 3 måneder automatisk slettet og vil foregå kontinuerlig herfra og ut.




manuelt

Å slette data manuelt har fordelene. Du kan slette selv den nyeste aktiviteten din, og du kan også filtrere ut bestemte typer data i stedet for å fjerne alt masse. Det betyr at du fremdeles kan holde data registrert av bestemte apper eller tjenester hvis du ikke vil gå glipp av personaliseringsfaktoren i sin helhet.

Når det gjelder å slette data manuelt, kan du bla nedover Web- og appaktivitetsskjermbildet og slette innspilte dataoppføringer hver for seg. Å bruke filtreringskontrollene betyr imidlertid i stedet en mye raskere og presis opplevelse.

Trinn 1: I panelet Nett- og appaktivitet på Google-kontoen din, klikker du på alternativet Filtrer etter dato og produkt under søkefeltet.




Steg 2: Bruk de forskjellige filtreringskontrollene for å bestemme nøyaktig hvilken type aktivitet du vil vise. Angi en varighet, velg en app eller en tjeneste, og klikk deretter Bruk.




Trinn 3: Du vil se filtrerte data umiddelbart. Du kan filtrere den videre ved å legge til bestemte nøkkelord i søkefeltet øverst på skjermen.




Slett oppføringene av data én etter én, eller bare klikk på trepunktsikonet ved siden av søkefeltet, og klikk deretter på Slett resultater for å fjerne alle filtrerte data umiddelbart.

Også på Guiding Tech
#personvern
Klikk her for å se siden om personvernartikler



Andre Google-data

Det er også andre former for data som ikke faller inn under paraplyen for nett og app. Disse inkluderer aktiviteten din på YouTube, posisjonsdata når du bruker Google-apper, tale- og lydrelaterte data, etc. Dessverre er det ingen måte å slette disse datatypene automatisk per dags dato. I skrivende stund er imidlertid automatiske fjerningsalternativer for stedsbaserte data ruller ut, så vær på utkikk.

For å få tilgang til andre data, klikker du på trepunktsikonet ved siden av søkefeltet i skjermbildet Web og appaktivitet, og klikker deretter Annen Google aktivitet.




Klikk på en aktivitetskontroll på det påfølgende skjermbildet. Akkurat som med Web- og appaktivitetsdataene dine, kan du enten slette elementer enkeltvis eller filtrere dem ut før du gjør det. Et unntak er posisjonsdataene dine, der du bare kan slette alt i sin helhet.




Tips: Du kan også finne forskjellige typer diverse data som du kan slette, for eksempel YouTube-kommentarer, likes eller mislike, Chrome-historie, osv., Ved å rulle lenger ned på skjermen. Alternativ til last ned Google-kontodataene dine er også til stede.
Også på Guiding Tech



Hvorfor og hvordan aktivere modus for forbedret personvern på YouTube
Les mer




Bevar ditt personvern

Googles konstante forsøk på datainnsamling resulterer i bedre produkter. Det er imidlertid ikke en god ide å la ethvert selskap ha tilgang til så mye personlig informasjon. Bruk derfor maksimal Google-kontoens aktivitetskontroller til bevare personvernet ditt som og når du synes passer. Men husk alltid at sletting av data vil redusere den generelle bekvemmeligheten og personaliseringen som Google-apper og -tjenester bringer til bordet.

Neste: Hater du de tilpassede annonsene fra Google? Lær hvordan du bare kan slå dem av uten å måtte slette dataene dine.