Slik sletter du bilder fra Google Photos, men ikke fra telefon

Google Bilder tilbyr så mye mer enn å la deg se på og administrere bilder og videoer på den andre galleri-apper. En av dens mest fremtredende funksjoner er å lage en sikkerhetskopi av bilder og videoer på skylagring, som også er tilgjengelig på forskjellige delte enheter.







Når det er sagt, har appene Google Photos apper. Bortsett fra ikke å gi et tilfredsstillende brukergrensesnitt for enhetsmapper (andre album i galleriet), er det vanskelig å slette bilder. Jada, du kan bare trykke på sletteknappen, men det fjerner bildet fra hvor som helst - telefonen og skylagringen.

Hva om man bare vil fjerne et bilde fra Google Photos uten å slette det fra telefonen? Overraskende nok er det ikke så lett som å slå av på en slå av. Det er det vi skal utforske her. Men før vi hopper inn, la oss først forstå hvordan Google Photos fungerer.







Hvorfor sletter Google Photos bilder fra telefonen

Som standard er sikkerhetskopiering og synkronisering alternativet er deaktivert på Google Foto. Når den er aktivert for første gang på telefonen, lagrer Google Bilder bildene og videoene som er tilstede i kameramappen, til lagringsområdet til skyen som er koblet til Google-kontoen din. Eventuelle nye bilder blir også synkronisert. Sikkerhetskopien og synkroniseringsfunksjonaliteten er slått av for album i galleriet, men du kan også synkronisere dem. Her vil vi fokusere på kamerafilene, men det underliggende prinsippet forblir det samme.




Så når et bilde eller video synkroniseres via Google Foto-appen, lager prosessen to kopier - online og enhet. Bare en er synlig for deg. Hvis du vil spare plass på telefonen din, kan du slette enhetskopien ved å bruke det innebygde alternativet Google Photos. Hvis du gjør det, vil du ikke kunne få tilgang til filen på en hvilken som helst annen galleri-app, fordi du bare sitter igjen med filens online versjon. Likevel kan du bare se den elektroniske kopien av slike filer i Google Foto-appen.

Selv om det er enkelt å holde en fil på Google Foto og slette den fra en enhet, er det ikke enkelt å gjøre det omvendt. Når du sletter et synkronisert bilde fra Google Foto-appen, blir det slettet fra telefonen din og skyen.




Også på Guiding Tech



Slik fjerner du WhatsApp-bilder fra Google Photos
Les mer




Hva skjer når du sletter bilder

Noen ganger ønsker du å slette bilder fra Google Foto. Du må ha prøvd å gjøre det og ikke oppnådd ønsket resultat. Her er noen få tilfeller som hjelper deg å forstå ting bedre.

Sak 1: Slett foto på telefon med sikkerhetskopi og synkronisering aktivert

Når sikkerhetskopiering og synkronisering er aktivert, og du sletter et synkronisert bilde fra Google Foto-appen, blir det slettet fra overalt. For å være nøyaktig fjernes den fra Google Foto-appen, nettstedet, telefonens galleri og filbehandler-appen.

Sak 2: Slett foto på telefon med sikkerhetskopi og synkronisering deaktivert

Etter synkronisering av et bilde, hvis du sletter det mens alternativet for sikkerhetskopiering og synkronisering var slått av, ville resultatet være det samme som i forrige tilfelle. Det nevnte bildet blir slettet fra telefonens lagring. Men hvis du har deaktivert synkroniseringen nylig, vil bildet fortsatt vises på andre delte enheter. Når du aktiverer sikkerhetskopiering og synkronisering igjen på samme enhet, blir bildet slettet fra alle de delte enhetene.




Sak 3: Slett bilde på nettstedet med sikkerhetskopiering og synkronisering deaktivert

En annen ting du kan gjøre er å slette bilder på Google Fotos nettsted med sikkerhetskopi og synkronisering deaktivert på mobilen. Når du gjør det, blir bildet slettet øyeblikkelig fra de andre synkroniserte enhetene. Siden alternativet for sikkerhetskopiering og synkronisering er deaktivert på telefonen din, fortsetter bildet å ligge på telefonen din og er synlig i galleriprogrammer og filbehandling.

Hvis du nå aktiverer sikkerhetskopiering og synkronisering på telefonen, vil bildet vises på Google Fotos nettsted siden den opprinnelige filen fortsetter å ligge på telefonen.

Merk: Noen ganger skjer ikke endringen umiddelbart. Hvis det skjer, kan du logge ut fra Google Foto-appen og deretter logge på igjen.
Også på Guiding Tech
# Slik gjør du / Guides
Klikk her for å se artikkelsiden for hvordan du gjør det



Løsning

Den eneste løsningen som ser ut til å fungere er å flytte filer til en ikke-synkronisert mappe ved å bruke en filbehandling.

Her er trinnene:

Trinn 1: Åpne filbehandler-appen på enheten din og lag en ny mappe på den interne lagringsenheten. La & rsquo; si navnet GP Test. Du kan nevne det hva som helst.




Merk: jeg har brukt Filbehandler-appen min for prosessen. Du kan bruke hvilken som helst filbehandlerapp.

Steg 2: Bruk deretter filbehandler igjen, naviger til Intern lagring> DCIM> Kamera. Denne mappen inneholder bilder som er tatt med telefonens kamera.







Trinn 3: Velg her alle bildene du vil slette fra Google Foto, og trykk på Flytt.




Trinn 4: Naviger til den nye mappen (GP Test) som du opprettet ovenfor, og lim inn filene der.




Når du har gjort det, blir filene automatisk slettet fra kameramappen til Google Foto-appen på telefonen.

Du kan få tilgang til filene fra den nyopprettede mappen (GP Test) ved å bruke Google Photos eller en hvilken som helst annen galleri-app.

Forsikre deg om at sikkerhetskopi og synkronisering ikke er aktivert for den nye lokale mappen. For å bekrefte, gå til Album-delen i Google Foto-appen og finn mappen. Et skyikon med en linje over det indikerer at mappen ikke er synkronisert.




Trinn 5: Hvis de slettede bildene fremdeles vises i nettversjonen, må du slette dem manuelt fra nettet. For å gjøre det, start Google Fotos nettsted og slett bildene. Hvis du sletter dem, vil det ikke påvirke bildene i den nyopprettede mappen (GP Test) på telefonen.

Merk: Som et forsiktighetsmål kan du prøve trinnene ovenfor med ett eller to bilder først. Når du er fornøyd, gjør du det i bulk.

Når som helst, hvis du vil gjenopprette de slettede bildene, åpner du papirkurven på Google Foto og gjenoppretter dem.





Deaktiver sikkerhetskopiering og synkronisering

Guiden ovenfor er ment for gamle bilder på telefonen din. Hvis du ikke vil at de nye bildene skal synkroniseres med Google Foto, må du slå av sikkerhetskopien og synkronisere fra innstillingene. Å gjøre det, åpne Google Foto-appen og trykk på tre-stolpsmenyen øverst til venstre hjørne. Gå til Innstillinger.







Trykk på Sikkerhetskopier & synkroniser og slå den av på neste skjermbilde.




Også på Guiding Tech



Topp 11 Google Photos-snarveier
Les mer




Buck up, Google!

Jeg skulle ønske at ting var annerledes, og det var en enkel måte å slette bilder bare fra Google Photos. Dessverre er ikke disse tilgjengelige akkurat nå. Du må enten slå av sikkerhetskopien og synkronisere for nye bilder eller bruke metoden over.

Det er imidlertid ikke en god idé å bare ha bildene dine på telefonen. Telefonen din kan bli stjålet eller slutte å fungere, slik at du mister alle dine dyrebare minner. Hvis du ikke vil bruke Google Photos til sikkerhetskopi, kan du prøve alternativer som Prime bilder, Flickr, eller bruk skylagring som Google Drive.

Neste opp: Hvordan er Google Drive forskjellig fra Google Foto? La oss finne ut av det.