Slik fjerner du sensitiv posisjonsinformasjon fra bilder på Mac




Når det gjelder fotografering, er en av de mest betydningsfulle utviklingen i nyere tid, kameraer og smarte enheter til å legge inn bilder med all slags informasjon, inkludert den detaljerte plasseringen av hvert bilde, som lar deg vite det nøyaktige stedet der et bilde ble tatt.





Kjenn til alternativene dine

Selv om dette kan være veldig praktisk, har det i noen tilfeller ulempene. Hvis bildene dine for eksempel faller i gale hender, kan andre parter ha tilgang til den sensitive informasjonen, som kan være potensielt farlig.



Hvis du vil forhindre at dette skjer og heller vil fjerne denne informasjonen fra bildene dine, har du to alternativer:

  1. Du kan deaktivere posisjonsdata på smartenhetene dine (les her for å lære hvordan du gjør dette på din iPhone eller Android smarttelefon).
  2. Eller du kan fjerne denne informasjonen manuelt på Mac-en, det er hva vi vil vise deg i denne opplæringen.

Det som gjør at denne metoden står over alle andre for Mac-brukere er at du ikke trenger noen tredjeparts applikasjon eller tjeneste. Det eneste du trenger er Macen din og super nyttig Forhåndsvisning-app, som leveres som standard på OS X.





Fjerne posisjonsdata manuelt

Det første du må gjøre er å åpne bildet dittForhåndsvisning.

Deretter går du til menylinjen og klikker der Verktøy. Velg deretter alternativet Vis inspektør. Alternativt kan du få tilgang til dette alternativet med Kontroll + Isnarvei.

Dette vil vise informasjonspanelet for bildet ditt med alle slags viktige data om det. For eksempel finner du datoen for opprettelsen av bildet, dagen det ble digitalisert og mer, avhengig av hvilken fane du ser. Hvis du vil fjerne sensitiv posisjonsinformasjon, må du klikke på GPS-fanen.

Som du ser, viser denne fanen veldig spesifikk posisjonsinformasjon om bildet ditt, inkludert ikke bare detaljerte koordinater, men høyden og mer. I tillegg finner du et kart som viser stedet der bildet ble tatt.

Det du vil gjøre her er å gå til bunnen av panelet og klikke på Fjern posisjonsinfo knapp. Dette vil fjerne all den sensitive posisjonsinformasjonen fra bildet ditt for godt. Hvis du sjekker informasjonspanelet for det bildet igjen, vil du legge merke til at GPS-fanen er helt borte, og bevise at informasjonen ikke lenger er tilgjengelig for det bildet.

Og nå som du er ferdig, står du fritt til å dele dette bildet eller laste det opp hvor som helst uten bekymringer.

Og det beste med denne metoden er at den bare krever grunnleggende datakunnskaper. Så alle med Mac kan gjøre det. Nyt!